Läser:
Den goda designen
Dela:

Den goda designen

2019-07-20
Den goda designen

Det är oundvikligt att missa att vi idag lever i en digitalvärld där teknikens utveckling är i centrum. Vi befinner oss i en tidpunkt där relationen mellan människan och de digitala artefakterna ökar. Det betyder att interaktionsdesigners måste fördjupa sig och förstå hur de ska designa digitala artefakter i förhållande till människans användande.

Vad är en interaktionsdesigner?

En interaktionsdesigner arbetar inom en process bestående av begränsade resursramar för att forma, skapa och fastställa de etiska, estetiska, funktionella och strukturella egenskaperna hos den digitala artefakten.

Vad är en digital artefakt?

Den digitala artefakten är på så vis resultatet av interaktionsdesignen. En artefakt innebär något som är skapat av människan. En digital artefakt framträder i sociala sammanhang med människor i form av närmare relationer och förhåller sig till automatiserade artefakter om de inte på något sätt har en klar förbindelse till en användare.

Hur uppnår man en god design?

Hur man uppnår det är relativt. Det finns ingen som är medfödd med egenskaperna av en god designer utan det är någonting som utvecklas genom att arbeta med projekt som sätter designern i knepiga situationer där det kreativa tänkandet måste användas. Men för att uppnå kriterierna för att bli en god designer och således skapa en god design är att man som individ har en drivande personlighet och bär på egenskapen av att ständigt vilja utvecklas samt förbättras. En interaktionsdesigner har en stor påverkan gentemot om användandet av en digital artefakt förblir positiv eller negativ.

Med en spetskompetens och stor erfarenhet inom den digitala marknaden skapar vi på Webbyrån skräddarsydda produkter och tjänster för din verksamhet. Anlita webbyrån!


Dela:

Relaterade artiklar

Image

Artikulationsperspektiv

Det är med artikulationsperspektivet som en designer kan dela med sig av sina designkunskaper, insikter och upplevelser. Artikulationen är ett sätt att försöka tydliggöra artefakters ...