Läser:
4 anledningar till att välja React
Dela:

4 anledningar till att välja React

2021-05-14
4 anledningar till att välja React

React är ett JavaScript-bibliotek för att bygga användargränssnitt. React är ett bibliotek och inte ett ramverk.

React skapades för att underlätta skapandet av komponenter för webbapplikationer. En komponent är en beståndsdel i din webbapplikation, tex. en knapp, en text, eller ett inputfält.

React är flexibelt

React är väldigt flexibelt; när du väl har lärt dig det kan du använda det på en mängd olika plattformar för att bygga användargränssnitt av hög kvalitet. Du kan exempelvis skapa statiska webbplatser, skrivbordsapplikationer och bygga mobilappar med React.

React har en fantastisk utvecklarupplevelse

Reacts API är väldigt minimalistisk och är väldigt enkelt att lära sig. Det har väldigt få begrepp att lära sig vilket skapar en fantastisk utvecklarupplevelse.

React har ett brett community-stöd

Reacts popularitet har ökat stadigt sedan det släpptes 2013. React har ett brett community-stöd och i skrivande stund så har React över 168 000 stjärnor på GitHub.

React har bra prestanda

React monitorerar en komponents tillstånd med Virtual DOM. När det sker en ändring i en komponent jämför React befintlig DOM med hur den nya DOM ska se ut för att sedan effektivt och snabbt uppdatera ändringarna. 

Kontakta webbyrån i Stockholm & Uppsala på 018-10 71 10 eller maila oss på info@theclever.co.


Dela:

Relaterade artiklar

Image

Vad är en webbyrå?

En webbyrå är en verksamhet som har en specialiserad kompetens inom den digitalasfären med syfte att leverara digitala helhetslösningar som ska användas på Internet. En ...