Läser:
4 anledningar till att välja TypeScript
Dela:

4 anledningar till att välja TypeScript

2021-04-28
4 anledningar till att välja TypeScript

Vad är TypeScript?

För att göra en lång historia kort så är TypeScript ett programmeringsspråk baserat på JavaScript med typning; TypeScript tillför det som saknas i JavaScript.

1. Bättre utvecklarupplevelse

Det många inte tar hänsyn till när det beställer ett arbete är självaste utvecklarupplevelsen. Det primära fokuset ligger oftast på användarupplevelsen och slutprodukten till kunden. Men för att kunna leverera ett bra arbete är det oerhört viktigt att utvecklaren har en bra upplevelse under utvecklingen. Ett projekt skrivet i TypeScript ökar utvecklarupplevelsen; då tydliga typer i koden ser till att utvecklaren smidigt och effektivt kan förstå koden. 

2. Förhindrar buggar

TypeScript ser inte till att din programvara är felfri, men den kan förhindra att många onödiga buggar uppstår då utvecklaren specificerar exakt vad som krävs för att exempelvis köra en viss funktion.

3. Kodkvalitet

Att definiera sin datastruktur med hjälp av typer tvingar utvecklaren att tänka på hur datat ska struktureras från början; detta medför att utvecklaren tidigt fattar bättre designbeslut.

4. Dokumentation

Att ta över ett projekt vilket saknar dokumentation är aldrig kul; och att definiera typer kan fungera som ett annat lager av dokumentation. Det lagret är otroligt användbart för nuvarande med även framtida utvecklare som kommer att använda din kod. Enligt vår erfarenhet så är uppstartsfasen för att sätta sig in i ett projekt skrivet i TypeScript jämfört med vanlig JavaScript mycket kortare.

Kontakta webbyrån i Stockholm & Uppsala på 018-10 71 10 eller maila oss på info@theclever.co.


Dela:

Relaterade artiklar