Läser:
3 tips för att lära sig webbutveckling
Dela:

3 tips för att lära sig webbutveckling

2019-10-16
3 tips för att lära sig webbutveckling

Har du alltid haft ett intresse för webbutveckling men inte riktigt vetat vart du ska börja? Har du kanske börjat att lära dig utan någon vidare framgång? Om svaret är Ja på någon av frågorna så kan det bero på att ditt tillvägagångssätt inte riktigt är optimalt. Vi delar med oss av 3 tips för att lära sig webbutveckling:

Definiera målet

Stephen R. Covey skrev i sin bok 7 Habits of Highly Effective People: Börja med att ha målet i sikte. Det faller således naturligt att vårt första tips blir att du för dig själv ska förtydliga varför du vill bli en webbutvecklare. En rekommendation är att ditt primära mål inte ska vara att tjäna pengar - låt den ekonomiska faktorn vara ett sekundärt mål och fundera istället över vad du vill lära dig och vad du vill uppnå med din karriär som webbutvecklare.

Lär dig endast det du behöver

En del får för sig att de behöver lära sig en massa tekniker för att bli en webbutvecklare. Den största fällan är att de börjar med att skapa en lista över olika populära tekniker som de måste bemästra. Nackdelen med listan är att den snabbt kan förvandlas till en flaskhals och du kommer att känna dig frustrerad över att du inte kommer någon vart. En stark rekommendation är att du istället ska välja en slutprodukt som du vill utveckla och endast lära dig de tekniker som behövs för att utveckla just den produkten.

Övertänk inte

För att börja din resa som webbutvecklare är det oerhört viktigt att du inte övertänker den. Ditt första projekt behöver inte vara att utveckla nästa YouTube, Facebook eller Google. Definiera ditt mål, välj en slutprodukt och lär dig det som behövs för att framställa din produkt.

Kontakta webbyrån på 018-10 71 10 eller maila oss på info@theclever.co så hjälper vi dig med ditt nästa projekt.


Dela:

Relaterade artiklar

Image
2019-12-20

3 anledningar att skriva unittester

Många utvecklare testar sin kod manuellt. En webbutvecklare gör ändringar, går till webbläsaren och verifierar att ändringarna slagit igenom. Att manuellt testa sina ändringar fungerar ...

Image
2019-09-02

2 sätt att skapa en hemsida

Idag handlar det mesta om att digitalisera sitt varumärke och vara synlig för sin målgrupp. Det första en verksamhet brukar tänka på är att skapa ...