Läser:
5 anledningar varför du ska programmera i Python
Dela:

5 anledningar varför du ska programmera i Python

2019-09-10
5 anledningar varför du ska programmera i Python

Python är ett programmeringsspråk med stöd för flera olika programmeringsparadigmer, bla. objektorienterad och funktionell programmering. Att programmera i Python är ett privilegium. Vi ger dig 5 anledningar till varför du ska programmera i Python.

Syntax

Syntax i programmering kan enklast beskrivas som grammatik. Python har ett väldigt rent syntax och det skiljer sig från andra språk som tex. JavaScript där man använder sig av semikolon för att förtydliga vad koden gör. Python är överlag ett väldigt lättläst språk och brukar många gånger vara en rekommendation för personer som vill börja lära sig att programmera.

Ett mångsidigt programmeringsspråk

Python är ett mångsidigt språk. Du kan använda det för webbutveckling, data science, data analytics, machine learning etc. Det finns även undersökningar som har påvisat att Python är ett av det mest populära programmeringsspråket för just data science.

Python är ett kraftfullt verktyg

Är det ovannämnda inte tillräckligt så vill vi betona att Python är ett kraftfullt verktyg som många företag använder idag. Det betyder att allt fler företag behöver utvecklare för att utveckla och supporta sina system. Ett axplock av bolag som har valt Python är Google, Facebook, Instagram, Nasa, IBN, Pinterest, DropBox och Netflix.

Ett stort Community

Det finns endast positiva fördelar med att ha ett stort community bakom det programmeringsspråk eller ramverk du väljer att använda för att utveckla din tjänst. Python har ett stort community. Ett stort community är något du behöver när du exempelvis experimenterar med en funktion, fastnar och behöver rådfråga någon för att gå vidare. Python växer så det knakar vilket betyder att deras community befinner sig i en ständig expansion - Python är ett av de största språket på GitHub.

Det finns mycket resurser för Python

Med tanke på att populariteten för Python ökar så ökar även språkets resurser. Det gäller både skapandet av ramverk och bibliotek. Det innebär att du som programmerare kan använda resurserna i större uträckning och effektivisera ditt arbete.

Kontakta webbyrån på 018-10 71 10 eller maila oss på info@theclever.co så hjälper vi dig med ditt nästa projekt.


Dela:

Relaterade artiklar

Image

Vad är en webbyrå?

En webbyrå är en verksamhet som har en specialiserad kompetens inom den digitalasfären med syfte att leverara digitala helhetslösningar som ska användas på Internet. En ...

Image
2019-09-02

2 sätt att skapa en hemsida

Idag handlar det mesta om att digitalisera sitt varumärke och vara synlig för sin målgrupp. Det första en verksamhet brukar tänka på är att skapa ...