Läser:
3 anledningar att skriva unittester
Dela:

3 anledningar att skriva unittester

2019-12-20
3 anledningar att skriva unittester

Många utvecklare testar sin kod manuellt. En webbutvecklare gör ändringar, går till webbläsaren och verifierar att ändringarna slagit igenom. Att manuellt testa sina ändringar fungerar bra men det har sina begränsningar. Arbetar du på en applikation som ständigt lägger till komplexitet är du i behov av att skriva automatiserade tester och mer specifikt unittester eller så kallade enhetstester för att testa logiken i din applikation. Vi delar med oss av 3 anledningar till att skriva unittester:

Eventuella buggar hittas enkelt och snabbare

En applikation är en levande produkt vilket ständigt förändras. En kodbas som har tester är mer tillförlitlig än den som inte har det, vilket innebär att en utvecklares framtida förändring kan se till att introducera buggar som enkelt fångas upp med bra skrivna tester. Du som utvecklare sparar tid och behöver inte djupdyka igenom en svår kodbas för att identifiera problemet som uppstår utan du kan snabbt identifiera och lösa det.

Unittester sparar tid och pengar

I samband med att du skriver enhetstester för din produkt så upptäcker du även buggar i programvaran. Det sparar kostnaden till att fixa buggen senare under utvecklingscykeln och din slutanvändare får även en "buggfri" produkt.

Unittester ger dokumentation

Enhetstester ska testa respektive moduls logik och systemet i sin helhet. En stor fördel med att skriva enhetstester är att du får en levande dokumentation av din produkt vilket nya utvecklare kan hänvisas till för att få en grundläggande bild av systemets flöde.

Kontakta webbyrån i Stockholm & Uppsala på 018-10 71 10 eller maila oss på info@theclever.co så hjälper vi dig med ditt nästa projekt.


Dela:

Relaterade artiklar

Image
2019-09-02

2 sätt att skapa en hemsida

Idag handlar det mesta om att digitalisera sitt varumärke och vara synlig för sin målgrupp. Det första en verksamhet brukar tänka på är att skapa ...