Läser:
3 tips på hur du marknadsför ditt företag
Dela:

3 tips på hur du marknadsför ditt företag

2020-01-23
3 tips på hur du marknadsför ditt företag

Har du genomfört marknadsföringsstrategier för ditt företag utan att få ett lyckat resultat? Är ditt svar Ja beror det förmodligen på att du inte har haft en plan för hur du ska tackla din marknadsföring. Att följa en strategi är bra men det innebär per automatik inte att det som fungerade för en annan entreprenör kommer att fungera för dig. Vi ger dig 3 tips på vad du behöver göra innan du väljer att marknadsföra dig genom önskvärd kanal.

Definiera ditt mål

Vad är ditt egentliga mål med din marknadsföring? Vad är det du vill uppnå? Är du ute efter att få mer trafik till din tjänst? Eller är målet exempelvis att öka antalet försäljningar till din webshop? Du behöver definiera ditt mål för att veta vad det är du vill uppnå och hur du ska uppnå det. Det må hända att du använder en strategi som inte fungerar bra för just ditt ändamål.

Förstå din kund

Efter att du har definierat ditt mål måste du verkligen förstå din kund. Varför ska de välja dig och inte din konkurrent? Vilka hinder och problem har dina kunder? När du förstår dina kunder kan du använda det till din fördel. För att förstå din kund behöver du bokstavligen prata med dem och inte endast använda analysverktyg för att mäta deras beteende. 

Konkurrentanalys

Ta en titt på vad dina konkurrenter gör och försök att identifiera vad som för de fungerar och inte fungerar. Ett tips är att analysera redan väletablerade företag. Du kan bland annat identifiera vilka kanaler de använder för sin marknadsföring. Är de SEO-drivna? Använder de sociala medier? Hur ofta publicerar de nytt innehåll? Vad är det för typ av innehåll? Vilken affärsmodell har de för att tjäna pengar? Det som generellt fungerar för din konkurrent kommer även att fungera för dig.

Kontakta webbyrån i Stockholm & Uppsala på 018-10 71 10 eller maila oss på info@theclever.co så hjälper vi dig att marknadsföra ditt företag.


Dela: